I dag er langt de fleste meget mere opmærksomme på at leve mere miljøvenligt og benytte sig af energi der ikke forurener på samme måde som traditionelle varmekilder typisk har gjort. Overvejer du at skrifte til en mere miljøvenlig men også billigere løsning bør du kigge nærmere på en varmepumpe. Det kunne f.eks. være Dvi varmepumper.

En varmepumpe omdanner enten den varme der er i luften eller i jorden til energi og til det formål bruger den kun 1 kW for hver 3 kW den producere. Til sammenligning producere en traditionel varmekilde som et olie eller gasfyr 1:1. 

Spar penge med en varmepumpe

Det betyder også, at der er penge at spare ved at skifte det gamle fyr ud med en varmepumpe. Pumpen, alt efter størrelse og model, er tjent ind efter 5-6 år og har en forventet levetid på omkring 15-20 år. Ud over at der er et filter der skal renses, er der ingen vedligeholdelse.

Hvilken varmepumpe du skal vælge kan du få hjælp af af en autoriseret forhandler, der er uddannet til specifikt at finde den rigtige. 

En varmepumpe der omdanner jordvarme til energi skal graves ned i jorden og kræver en hvis størrelse have. Samtidig er det ikke alle der er helt vild med at få ødelagt deres have. Et alternativ er en luft til vand varmepumpe, der i princippet fungere på samme måde. Det omdanner blot luftens varme i stedet for jordens. Det er en smule mindre effektivt, men koster heller ikke det samme som en jord varmepumpe.

Det anbefales ikke at man selv installere pumpen ,da den skal sidde korrekt og være af den rigtige størrelse for at fungere maksimalt. Det kræver derudover at jeres bolig er velisoleret.

Hvis i gerne vil bevare det gode naboskab anbefales det, at den sættes et sted hvor den genere mindst muligt, da den larmer en del.