Drømmer du om at bygge til? Der kan være mange årsager; at der bliver pladsmangel i boligen, du engang syntes var helt perfekt. Familieforøgelse. Hobbyer. Erhverv på adressen. Du kan bruge en tilbygning til lidt af hvert. 

Men hvad skal du tænke over, inden du kaster dig ud i projekt “tilbygning”? Hvordan finder du en tømrer i Frederikshavn til opgaven? Hvad koster en tilbygning? Læs med her og bliv klogere.

Tilbygninger – det skal du tænke over 

En tilbygning er ikke noget, man bare kaster sig ud i. Det kræver grundige overvejelser. Nogle af dem er:

* Budget – det du som udgangspunkt skal have på plads, er dit budget. Det kan være svært at have en idé om, hvad en tilbygning koster. En tømrer kan heller ikke give dig et tilbud uden at kende de mere specifikke detaljer. For at kunne lægge et realistisk budget, er det derfor en god idé at tage fat i en byggerådgiver/arkitekt.

* Udseende – hvordan passer en tilbygning sammen med resten af din bolig og din grund? Giver det mening at opføre tilbygningen i forlængelse af dit hus? Er der plads til det? Skal tilbygningen bygges op i højden?

* Teknisk  – hvad du drømmer om og hvad der rent teknisk kan lade sig gøre, er to forskellige ting. Her er det igen en god idé at alliere sig med en dygtig byggerådgiver, der har styr på de tekniske detaljer. 

* Udførsel – du skal have erfarne fagfolk til at opføre din tilbygning, så du er sikker på kvaliteten af byggeriet. Det er en god idé at lede efter et tømrerfirma, der har erfaring med at opføre tilbygning i Frederikshavn.

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på din tilbygning er ikke til at forudsige. Den varierer fuldstændig afhængigt af dit materialevalg, størrelse, detaljer, forarbejde og meget andet. Når du har fået tegnet din tilbygning, kan du forespørge en pris fra ét eller flere tømrerfirmaer.