Et boligkøb er for mange både noget, de kun foretager sig et par gange i løbet af deres liv, men også en af de største økonomiske handler de gør. Det betyder at det kan blive svært at få den fornødne erfaring til at man selv bør kaste sig ud i boligkøbet uden hjælp. Istedet kan man i stedet med fordel få en boligadvokat med ind over.

Enten kan du lade ham stå for alle forhandlingerne eller også kan du have ham med på sidelinjen og få råd og vejledning. Alt efter temperament og behov. En boligadvokat har både den nødvendige erfaring og uddannelse til at føre forhandlingerne på dine vegne. Både med banken men også med sælger og ejendomsmægleren. 

De vigtige forhandlinger med bank og sælger

De fleste ved godt at det er værd at forsøge at forhandle med sælger og måske få et nedslag i prisen, men det er de færreste der starter med at forhandle med banken. Dertil er respekten for stor. Det er imidlertid en dårlig ide.

Selv få forbedringer i bankens betingelser kan være mange tusinde kr. værd over en 30 årig periode. Husk at en bank er en forretning på lige fod med andre. Derfor kan man forhandle og din bankrådgiver er ikke til for dig. Han er ansat af banken til at handle på bankens vegne. 

Derfor giver det god mening at sende en erfaren forhandler ind til banken og overlade forhandlingerne til boligadvokaten. Hvis han er dygtig til sit job vil han tjene sin egen løn hjem op til flere gange og han lever af anbefalinger og henvisninger, så det er også i hans interesse at gøre en god handel på dine vegne.

Det samme gør sig gældende, når der skal forhandles med sælger og hans repræsentant ejendomsmægleren. Her kan du også med fordel gøre brug af boligadvokaten.