Du kan selvfølgelig få professionelle walkie talkier, men der findes også dem, som man bruger som legetøj og hoevdsageligt giver til børn, og det er dém, som vi vil snakke om i denne artikel.

I gamle dage var det virkelig spændende at få nogle walkie talkier i gave, fordi mobiltelefonen ikke var udbredt i samme som fang, som det er blevet til en smartphone i dag, og det var da bestemt ikke sikkert, at børnene også havde sådan et redskab – de skulle også være lidt ældre, før man fik lov til at have en.

Derfor er det sjove ved at have walkie talkier i den forstand, at man kan snakke med hinanden over afstand uden at kunne se hinanden, noget, som man ikke finder spænding ved.

Og kvaliteten er da også markant mere spændende ved smartphones, end det er ved walkie talkier, så hvis man skal føre længere samtaler, så skal man bruge en smartphone.

Men det seje ved walkie talkier er jo, at de sender på en bølgelængde, som telefoner ikke bruger på samme måde, så det er en mere beskyttet linje – og man kan endda gøre den her personligt, så andre ikke kan lytte med.

Så er man her ude i, at man kan lave et scenarie, hvor man er agenter eller leger røvere og soldater ude i naturen, hvor man har en mission, hvor man måske skal undgå at opdage hinanden, men spore sig ind på hinanden med lyden og signaler fra walkie talkierne først.

Man skal heller ikke kalde op i den anden ende ved at “ringe op”, som man kender det ved almindelige telefoner.

Desuden kan man lave sit helt eget kodesprog, så selv hvis andre lytter med, så vil de ikke have nogen anelse om, hvad man taler sammen om.

Kan du komme på andre sjove lege med walkie talkier?