Skimmelsvamp er ikke altid til at få øje på med det blotte øje, og man kan godt lidt sammenligne det med bakterier, som man heller ikke umiddelbart kan se, medmindre man har et mikroskop.

Men skimmelsvamp kommer dog til syne som plamager af skjolde med misfarvninger til at starte med, og den slags skjolde kan være helt små til at starte med og være gemt væk i et hjørne bag en masse møbler, kasser eller andet.

Man kan godt sige, at skimmelsvamp har en lettere muggen lugt, men det vil nok være en personlig sag, om det lugter meget eller lidt.

Men hvis skimmelsvampen får lov til at udbrede sig i hjemmet, så vil disse skjolde blive så store, at de er til at få øje på, og får det lov til at fortsætte, så bliver de skjolde så store, at man rent faktisk godt kan begynde at se noget decideret svamp.

Det vil være lidt som at sammenligne med lidt mug, man kan finde på mad, og hvis det først er begyndt at se sådan ud, så er du virkelig ude med et stort problem med skimmelsvamp, så du dårligt nok behøver en skimmelsvamptest for at være sikker på, om der er et problem eller ej.

Gør man atter intet ved problemet, som selv de mest uhygiejniske mennesker ville gøre det, så vil der rent faktisk begynde at vokse en smule svamp, der kan fortsætte længe.

Er man først derude, så er hjemmet nok så inficeret af skimmelsvamp, at det bedre kan svare sig at lave en stor omgang sanering, hvor huset skal totalrenoveres helt fra bunden.

Derfor skal man ikke komme så langt ud, for som du nok kan se, så kan de mindste ting bliver til store problemer.

Og skimmelsvamp kan sagtens være der i det små til at starte med, hvor man bare ikke kan se det.

I den situation kan det være en god idé at konsultere følgende for at få be- eller afkræftet ens mistanke om skimmelsvamp: https://skimmelsvamptest.dk/