Et misbrug, som er betinget af en afhængighed af for eksempel receptpligtig medicin, alkohol eller hårde stoffer, opstår som regel i forbindelse med et langvarigt indtag af et af disse stoffer. Når man gennem en længere periode anvender alkohol eller kemiske stoffer som en form for aflastnings middel eller selv medicinering, vænner både kroppen og psyken sig til stoffets virkning. Og når først man har opnået en vis tolerans, vil det kræve professionel hjælp at komme ud af det farlige misbrug.

Hvornår er man misbruger – og hvad betyder tolerans?

De fleste af os kender til de personer, som kan indtage enorme mængder alkohol til fester uden at blive nævneværdigt berusede – eller gå i brædderne, som de fleste nok ville gøre. Dette kan skyldes, at de på grund af alkoholisme har udviklet det, der kaldes tolerans. Populært siger man, at de kan ”tåle” mere alkohol, men dette er højest misvisende. Kroppen og hjernen hos en alkoholiker tager nøjagtigt lige så stor skade af det øgede indtag, som det er tilfældet hos ikke alkoholiserede individer.

Den øgede tolerans er med til at vedligeholde misbruget og afhængigheden, idet der skal større og større mængder til for at opnå den ønskede effekt. Og når man når et vist punkt for tolerans, er alkoholen eller stoffet nødvendigt for blot at opretholde en nogenlunde normal funktion til hverdag. Derfor er et misbrug, når det når der til, behandlingskrævende. Det er simpelt hen for risikabelt selv at forsøge sig med afvænning.

Få hjælp til misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

Har du mistanke om, at en, du kender, er på vej ud i et misbrug – eller er du selv misbruger? Så kan du få hjælp til afvænning og misbrugsbehandling på det professionelle misbrugscenter Behandlingscenter Søby Park. Du kan kontakte de dygtige misbrugskonsulenter og læse mere om behandlingen på behandlingscentersoebypark.dk