Allerede når du køber din bil skal du tænke på at den på et eller andet tidspunkt skal sælges. Det gælder både nye som brugte biler. Derfor giver det god mening allerede fra start at passe og pleje bilen, hvis du gerne vil have en god pris for bilen – og hvem vil ikke det. 

Det betyder konkret at du skal overholde de serviceaftaler der er på bilen, få den rustbeskyttet og få den vasket fra tid til anden. Det er også en god ide at afholde sig fra at ryge i bilen og spise i bilen. Hold bilen ren indvendig og er der skader så få dem lavet. De små kan du sikkert selv klare, men de større bør udføres af en professionel.

Det er også vigtigt hvordan du kører i bilen. Hvis du tror du er professionel racerkører, vil du slide mere på bilen, end hvis du kører som en fornuftig familiefar. 

Salg via forhandler eller privat salg

Når du skal sælge skal du vælge om det skal være via en forhandler eller om du selv vil stå for salget. Du vil nok få mere for bilen ved den sidste metode, men der er mere arbejde i det. Du kan finde forhandlere ved blandt andet ved at søge på brugte biler på Fyn.

Uanset om du vælger selv at sælge bilen eller overlader det til en forhandler skal bilen være pæn inden. Der skal tages nogle gode billeder og du skal lave en god beskrivelse af bilen. 

Det er også en god ide at få bilen vurderet inden, så du ikke prisfastsætter den for billigt eller for dyrt. At gå ind og se hvad andre sælger bilen til er som regel et godt udgangspunkt. Der findes også hjemmesider, hvor du kan indtaste bilens oplysninger ind og så kommer de med et bud.