advertorial

Måske har du din egen udgave af en Moby Dick, hvor du har fået en ærkefjende af et bytte, som du bare har nidstirret dig på at nedlægge, inden sæsonen er omme.

Det var dét specifikke dyr, som du udså dig i starten af jagtsæsonen for det type bytte, hvor du bare lige var uheldig og ventede for længe, men så var du sikker på, du nok skulle nedlægge dyret næste gang.

Men næste gang nåede du kun lige at spotte dyret, inden det stak af, og det hjalp ikke at lægge lokkemad ud, og den er heller ikke gået i nogen fælde.

Det er ikke så meget fordi, du vil bruge dyret som mad, eller det er en del af en invasiv art, men du har næsten givet den menneskelige træk og mener, den er ude på at drille dig ved at nærme sig dig uden at blive nedlagt; og hvad værre er, så kan en anden måske ende med at nedlægge dyret før dig!

termisk kikkert

En termisk kikkert optimerer dine chancer

Det er faktisk gået hen og blevet lidt af en joke i din jagtklub, at du ikke har nedlagt det dyr, og du har sagt til de andre jægere, at det her bytte er dit, så selv hvis de andre ser det, må de ikke nedlægge det, men bare sige til dig, hvor og hvornår de så det.

Men tiden går, og jagtsæsonen er ved at slutte, og selvom du tager på jagt tit efterhånden, så ser det ikke ud til, at du kommer nærmere at nedlægge det dyr.

Så ved slutningen optimerer du totalt chancerne for at nedlægge dyret, for du investerer i en termisk kikkert, for selvom det måske ikke er et nattedyr, så vil du nu forsøge at jage hele natten også for at se, om heldet er mere med dig.