Det trænger næsten ikke til nogen gentagelse, for hvis du ikke har set det i forvejen, når du har kigget priser på nye biler, så har du måske læst det i nogle andre artikler, og ellers er det bare med at spørge den første person, du kender, der har købt en bil fra ny: Hvad koster sådan en?

Selv hvis man er typen, der har mange penge og tit udskifter nye biler, så vil vedkommende sige, at hvis du skal have en ny karet i en kategori, der ikke bare er de mindste eller mest udbredte mærker på vejene, de danske vel vel at bemærke, så vil det komme til at koste en del.

Men det værste, som de nok vil tilkendegive for dig, er, at det sådan set ikke er prisen for selve bilen, produktionen af den, salget og så videre, der er årsagen til, at en rimelig god bil med moderne fordele koster så meget – det er afgifterne.

Danmark er generelt et miljørent land, så vi er ikke meget for at få mange brændstofslugere af nogle 4X4-biler rullende på vejene, der forurener med deres forbrug af fossile brændstoffer, hvorfor der bliver pålagt afgifter på den slags.

Men der skal være rimelighed for alle, så disse afgifter rammer også mange andre typer af biler, så statskassen kan tjene ofte over bilens egenværdi hjem igen i moms og afgifter, når man køber sådan en bil fra en autoriseret forhandler eller på anden måde fra ny på display.

Der er tale om, at man skal sænke afgifterne på el-biler, så salget af disse kan øges, når de købes fra ny.

Men der er heldigvis muligheder for at skaffe sig biler på andre måder: Man kan lease dem, man kan købe dem brugte, man kan deles om en bil med mere.

Og faktisk er det via et autoværksted også muligt at købe brugte biler nogle gange. Så man bør overveje at handle herfra, når man skal have sig en bil, end når den bare skal repareres – måske ligger de inde med et knald-tilbud!