Akupunktur er steget i popularitet i de sidste 40 år. Med et voksende antal videnskabelige undersøgelser, der viser akupunkturens effektivitet i at give smertelindring, er forskere og sundhedsmedarbejdere aktivt engageret i en søgen efter at forstå det fulde potentiale i akupunktur til andre ting, såsom vægttab.

Kan akupunktur virkelig hjælpe med at fremme vægttab?

Amerikanske undersøgelser har vist, at når akupunktur kombineres med traditionelle metoder til vægttab, taber folk sige mere. I visse tilfælde kan en til tre akupunktursessioner være en sikker og effektiv metode til at hjælpe mennesker med at nå deres vægttabsmål.

Det er en kendsgerning, at der bliver stadig flere overvægtige danskere, og de overvægtige bliver federe. Omkring 15% af alle voksne i Danmark er fede med et BMI over 30. I deres kamp for at tabe de overskydende kilo bruger vi mange penge hvert år på vægttabsprogrammer. Desværre mislykkes hele 95 procent i deres forsøg på at tabe den vægt, de har brug for, for at bevare et godt helbred. Heldigvis kan akupunktur være effektiv til at tabe sig.

Akupunktur involverer indsættelse af meget fine, sterile nåle på specifikke kropspunkter eller “energibaner.” De indsatte nåle virker til at stimulere frigivelse af endorfiner, kroppens naturlige “Glædes”-hormoner. Dette kan skabe en beroligende, afslappende effekt, som modvirker behovet for overdreven spisning forårsaget af øget stress, frustration eller angst. I denne henseende kan akupunktur berolige og hjælpe folk med at tabe sig uden at der bliver behov for medicin.

Traditionel kinesisk medicin og vægttab

I traditionel kinesisk medicin er troen på, at overdreven vægtforøgelse hovedsageligt skyldes en ubalance i kroppen på grund af en funktionsfejl i milten og leverorganerne. Dygtige akupunkturbehandlere vil lokalisere specifikke kropsområder for at påvirke vægttab. Milten og skjoldbruskkirtlen er blandt de målrettede organer da de påvirker sukkertrang og hormonel ubalance. Endelig inkluderes binyrerne og æggestokkene til behandling af vægtøgning på grund af overgangsalder eller præmenstruelt syndrom (PMS). Nogle mennesker bemærker virkningerne af akupunktur temmelig hurtigt og kræver kun behandling hver anden uge.

Hør mere om Akupunktur i Skanderborg og andre steder i Danmark, for at få hjælp til dit vægttab.